809
pakeitimai
S (robotas: smulkūs taisymai) |
|||
1 eilutė: | 1 eilutė: | ||
{{augalai |{{PAGENAME}} | |{{PAGENAME}}<br> (''Pastinaca sativa'')}} | {{augalai |{{PAGENAME}} | |{{PAGENAME}}<br /> (''Pastinaca sativa'')}} | ||
{{Taxobox division |Magnolijūnai |Magnoliophyta}} | {{Taxobox division |Magnolijūnai |Magnoliophyta}} | ||
{{Taxobox classe |Magnolijainiai |Magnoliopsida}} | {{Taxobox classe |Magnolijainiai |Magnoliopsida}} | ||
18 eilutė: | 18 eilutė: | ||
Pirmaisiais augimo metais susiformuoja 20-30 cm ilgo nusmailėję arba pailgai apvalūs pastarnokų šakniavaisiai. Pastarnokų vaisiai turtingi mineralinių medžiagų, eterinių aliejų. Medžiagos, esančios pastarnokuose, gerina apetitą, virškinimą, teigiamai veikia širdies kraujagysles, skatina skysčių išsiskyrimą iš organizmo. Pastarnokai valgomi švieži, virti, kepti, troškinti, konservuoti. Iš jų gaminamos salotos, įvairūs šalti ir karšti patiekalai. Jie iš dalies gali pakeisti salierus, kurių auginimas daug sudėtingesnis. | Pirmaisiais augimo metais susiformuoja 20-30 cm ilgo nusmailėję arba pailgai apvalūs pastarnokų šakniavaisiai. Pastarnokų vaisiai turtingi mineralinių medžiagų, eterinių aliejų. Medžiagos, esančios pastarnokuose, gerina apetitą, virškinimą, teigiamai veikia širdies kraujagysles, skatina skysčių išsiskyrimą iš organizmo. Pastarnokai valgomi švieži, virti, kepti, troškinti, konservuoti. Iš jų gaminamos salotos, įvairūs šalti ir karšti patiekalai. Jie iš dalies gali pakeisti salierus, kurių auginimas daug sudėtingesnis. | ||
[[Kategorija: Salieriniai]] | [[Kategorija:Salieriniai]] |