Mažeikių vaistinės: Skirtumas tarp puslapio versijų

Jump to navigation Jump to search
293 pridėti baitai ,  22:39, 24 rugpjūčio 2011
 
17 eilutė: 17 eilutė:
=== Mažeikių savivaldybės vaistinė 1924-1925 m.===
=== Mažeikių savivaldybės vaistinė 1924-1925 m.===


1924 m. Mažeikių apskrities savivaldybė įsteigė uždarą vaistinę ligoninei, kad šiai nereikėtų vaistų imti iš privačių vaistinių. Vedėjas buvo provizorius Pranas Girdenis, o padėjėjai Gustavas Peržinskis ir Vladas Medekša. Po metų vaistinė buvo pertvarkyta ir atidaryta visuoemeni 1925 metais ir tapo Savivaldybės vaistine. Vaistinės vedėju buvo provizorius Budrikis, o padėjėjais Breimeris ir Galvydis, o kai šis mirė - provizoriaus padėjėjas Vincas Gargasas. Ligoninei vaistus gamino provizoriaus padėjėjas Peržinskis. Vaistinės sanitarė buvo Milda Danenbergaitė-Sakalauskienė. Ši per dešimt metų vaistinėje praėjo ir fasuotojos, ir asistentės praktiką. Vėliau vaistinės sanitarė buvo Aleksandra Jucevičiūtė, o mokinė - Olimpija Muronaitė, kuri, atlikusi vaistinėje praktiką, išvažiavo į Kauną įsigyti provizorius padėjėjo pažymėjimo.   
1924 m. Mažeikių apskrities savivaldybė įsteigė uždarą vaistinę ligoninei, kad šiai nereikėtų vaistų imti iš privačių vaistinių. Vedėjas buvo provizorius Pranas Girdenis, o padėjėjai Gustavas Peržinskis ir Vladas Medekša. Po metų vaistinė buvo pertvarkyta ir atidaryta visuomenei 1925 m. liepos 1 d. ir tapo Savivaldybės vaistine. Be šios vaistinės tuo metu veikė dar dvi privačios vaistinės. Ši vaistinė veikė dieną ir naktį, joje buvo įvestas naktinis budėjimas.<ref>V. N. Mažeikių apskrities savivaldybės darbų ir jos įstaigų apžvalga // Savivaldybė. - Kaunas, 1931. - Nr. 12. - P. 28.</ref>. Vaistinės vedėju buvo provizorius Budrikis, o padėjėjais Breimeris ir Galvydis, o kai šis mirė - provizoriaus padėjėjas Vincas Gargasas. Ligoninei vaistus gamino provizoriaus padėjėjas Peržinskis. Vaistinės sanitarė buvo Milda Danenbergaitė-Sakalauskienė. Ši per dešimt metų vaistinėje praėjo ir fasuotojos, ir asistentės praktiką. Vėliau vaistinės sanitarė buvo Aleksandra Jucevičiūtė, o mokinė - Olimpija Muronaitė, kuri, atlikusi vaistinėje praktiką, išvažiavo į Kauną įsigyti provizorius padėjėjo pažymėjimo.   


1930 m. vaistinę perkėlė į apskrities Savivaldybės namą Laisvės g. Nr.34, kur viršuje (2 aukšte) buvo įsteigta ir kino salė - o apačioje - vaistinė, kuri ten išbuvo apie 30 metų.
1930 m. vaistinę perkėlė į apskrities Savivaldybės namą Laisvės g. Nr.34, kur viršuje (2 aukšte) buvo įsteigta ir kino salė - o apačioje - vaistinė, kuri ten išbuvo apie 30 metų.

Naršymo meniu