Mažeikių mėsinė

Straipsnis iš MKE. Kopijuoti draudžiama.
Peršokti į: navigaciją, paieška

UAB „MAŽEIKIŲ MĖSINĖ", mėsos perdirbimo įmonė, yra Mažeikiuose, Troškučių g. 2. Mažeikių verslininkų asociacijos narys. Vadovas - Remigijus Petraitis.

Įkurta 1991 m. Viena iš pirmųjų yra pelniusi ES pripažinimą ir pirmoji iš Lietuvos mėsos perdirbėjų pradėjusi tiekti mėsos gaminius į ES šalis. Produkcija gaminama iš Lietuvoje išaugintų kiaulių ir raguočių, laikantis griežtų kokybės ir higienos reikalavimų.

UAB „Mažeikių mėsinė” produkcija žinoma nuo 1990 metų pabaigos, tada ši įmonė buvo įregistruota „Mažeikių dobilas” pavadinimu. Nedidelis mėsos perdirbimo cechas per pamainą apdorodavo 1,5 – 2 tonas mėsos, kurią realizuodavo vietinėje rinkoje. 1997 metais UAB „Mažeikių dobilas” įregistruojama nauju pavadinimu – UAB „Mažeikių mėsinė”. Šie metai įmonės rekonstrukcijos laikotarpis: padidinti gamybos plotai, sumontuota moderni vokiška mėsos perdirbimo įranga, leidžianti per parą pagaminti 10-15 tonų produkcijos. Įmonė rekonstruota pagal Europos bendrijos reikalavimus. 1998 m. bendrovėje pradėta diegti kokybės valdymo sistema RVASVT (rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo taškų sistema).

2001 m. gruodžio 08 d. UAB „Mažeikių mėsinė“ įsigijo nauji savininkai, šešerius metus valdantys ir kitą mėsos perdirbimo įmonę. Įmonėje iš karto buvo pradėta administracinė ir struktūrinė reforma, kuri leido efektyviau panaudoti turimą potencialą. Skubiai pradėta nemaža investicija į naujas technologijas ir gaminių kokybės gerinimą. Didelė šių investicijų dalis skirta šalto rūkymo dešrų gamybos modernizavimui ir pajėgumų didinimui.

2001 m. UAB „Mažeikių mėsinė“ viena iš pirmųjų Lietuvoje – gavo LR Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos leidimą eksportuoti šviežią mėsą ir mėsos gaminius į ES šalis ir tais pačiais metais viena iš pirmų gaminamą produkciją pradėjo eksportuoti į Europos sąjungos šalis: Airiją, Angliją, Vokietiją, Ispaniją bei Latvija ir Estija.

Tik pradėjus veiklą, įmonėje dirbo 36 darbuotojai, dabar apie 150 darbuotojų. Daug dėmesio yra skiriama darbuotojų apmokymams ir profesionaliam tobulėjimui. Todėl 2009 m. įgyvendinamas UAB „Mažeikių mėsinė" darbuotojų kompetencijų ir specialybinių gebėjimų ugdymo projektas".

Per eilę gyvavimo metų UAB „Mažeikių mėsinė“ pagamino ir pateikė pirkėjams ne vieną gerai žinomą produktą. Gerai žinomi ir populiarūs firminiai produktai: šalto rūkymo „Saliamis su romu“, „Saliamis su kadagio uogomis“, karšto rūkymo „Juodoji filė“ ir daugelis kitų gaminių, kurie puošia ne vieną šventinį stalą. Jie taip pat yra apdovanoti „Lietuvos Metų gaminio“ medaliais bei diplomais. Šalto rūkymo „Mažeikių saliamis“ yra apdovanotas alternatyvaus žurnalo „Geras skonis rekomenduoja“ nugalėtojo diplomu. Gamina apie 120 pavadinimų gaminius.

2011 m. įmonės produkcija konkurse „Lietuvos metų gaminys 2011" pelnė tris apdovanojimus: aukso medalius pelnė virta dešra „Daktariška Premium" ir šaltai rūkyta dešra „Delikatesinis saliamis", sidabro - vytintos „Kubietiškos lazdelės".

Šaltiniai

  • Saulius Rudžionis. Mažeikių mėsinės produkcijai - aukso ir sidabro medaliai // Santarvė. - 2011. - Gruodžio 22. - Nr. 145. - P. 7.

Nuorodos